Íz választék és ismertető

Kedves érdeklődő!

Kérjük vegye figyelembe, hogy esküvői torták vállalási határideje minimum 6 hét!


Torta megnevezése

Leírás

Ár-kat.

Vajkrém

Álom-krém

Főzött krém

Mentes verzióban*

Amerikai csokoládé

három lap étcsokoládés, rendes vajjal készült piskótalap, rendes vajas, tejszínes csokoládékrém kiváló minőségű csokoládéból, saját krémjével burkolva

2

alap

-

-

-

Boci torta

két-három réteg karamellás piskóta, álomkrém, karamellmáz

2

-

alap

-

-

Citrom torta

három piskótalap, citromos krém

1

alap

választható

választható

G

Csoki torta

három piskótalap, kakaós krém (párizsi krém)

1

alap

választható

választható

G / L

Csoki csoda sacher piskóta párizsi krémmel töltve
2 alap - - L

Dió torta

három piskótalap, diós krém

1

alap

választható

választható

G

Dobos torta

6 lapos: piskótalapok, házi főzött csokis vajkrém

1

alap

-

-

G

Eper torta

három piskótalap, eper krém

1

alap

választható

választható

G

Eper vagy málna joghurt

három piskótalap, tejszínes joghurt krém, eper vagy málna ízben

2

-

alap

-

G

Eszterházy

6 diós piskótalap, közte diós házi főzött vajkrém

2

alap

-

-

G

Fekete erdő

két lap sacher piskóta, meggyzselés töltelék

2

-

-

-

-

Gesztenye torta

három piskótalap, gesztenyés krém

1

alap

választható

választható

G

Kinder bueno csokis és fehér piskóta, csokis és vaníliás álomkrémmel töltve, rétegenként csokis keksz öntettel megkenve, csokoládé bevonat 2 - alap - -

Kókusz torta

három piskótalap, kókuszos krém (kókuszreszelékke l)

1

alap

választható

választható

G

Kókuszos álom (Raffaello)

három csokis piskótalap, tejszínes kókuszkrémmel

1

-

alap

-

G

Málna torta

három piskótalap, málna krém

1

alap

választható

választható

G

Marcipános mokka

kávés piskótalap, kávés vajkrém marcipán rétegekkel fehér csokoládés bevonattal

2

alap

-

-

G

Meggyes marcipános csokitorta

sacher piskótalap, min. 75% csokoládéval készült krém, meggyréteg és marcipánréteg, saját krémjével burkolva

2

alap

-

-

G

Mogyoró torta

három piskótalap, mogyorós krém

1

alap

választható

választható

G

Narancsos Csoki torta

három csokis piskótalap, két réteg csokoládékrém és narancslekvár

2

alap

-

-

G

Oreo torta

sacher piskóta, mascarpone álomkrém, oreo kekszdarabokkal

2

-

alap

-

-

Oroszkrém torta

három piskótalap, két réteg főzött vaníliás krém

1

-

-

alap

-

Puncstorta

két piskótalap között cukorszirupos rumos töltelék

1

-

-

-

-

Rigó torta

ld. csokoládétorta, álomkrémmel

1

-

alap

-

G

Tiramisu

kávés-rumos piskóta, kávés, mascarpone-s tejszínkrémmel töltve

1

-

alap

-

G

Toffee karamell torta

három piskótalap, karamellás álomkrém, karamellöntettel

2

-

alap

-

G

Túrótorta

három piskótalap, túrós krém

2

alap

választható

-

G

Vegyes gyümölcs torta

ld. málna és eper, vegyesen gyümölcsökkel

1

alap

választható

választható

G

Árkategória: a katalógusunkban és a weboldalunkon feltüntetett árak indulóárak és az 1. kategóriába sorolt ízek esetén érvényesek

Krémek: a táblázatban jelölve, hogy az adott torta milyen alapkrémmel készül, illetve milyen más típusú krémmel kérhető. A krémekről ld. lentebb.


ALLERGÉN INFORMÁCIÓ


A cukrászüzemünkben készült valamely allergén-mentes késztermékeink alapanyagai az alapanyaggyártók által megadott specifikációk szerint allergén-mentesek.A termékek gyártása technológiailag elkülönítve, de a nem allergén-mentes termékekkel egy üzemegységben történik, ezáltal az adott allergént/allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

Allergének
1 glutén
2 rákfélék
3 tojás
4 hal
5 földimogyoró
6 szója
7 tej
8 diófélék
9 zeller
10 mustár
11 szezámmag
12 kén-dioxid
13 csillagfürt
14 puhatestűek


Mentes információk: üzemünkben a mentes készítmények elkülönítve készülnek, de nem teljesen mentes környezetben!
Az alábbi betűkkel jelzett torták
G = gluténmentes
L = laktózmentes
T = tojásmentes
LT = laktóz-, és tejmentes
verzióban is kérhetők


MAGYARÁZAT KRÉMEKHEZ


Vajkrém:
Főzött krém, margarinnal habosítva, cukrászberkekben aranykrém, az egyik legelterjedtebb alapkrém.
A marcipán és a cukortésztás burkolás alá mindig (mindegyik típusú krémünk esetén) használjuk, de a pucér illetve fél pucér torták bevonásához is ezt tesszük fel.

Álomkrém:
Főzött krém, növényi vagy állati tejszínhabbal lazítva. Akik nem kedvelik a margarinos krémeket, azok ezzel a krémtípussal lesznek elégedettek!
Egy verziója a tejszínes túrókrém, mely egy igazán könnyed, laza krém.

Főzött krém:
Főzött krém, tojáshabbal lazítva.


BURKOLÁSI LEHETŐSÉGEK


Marcipán:
A legelterjedtebb tortaburkoló alapanyag, mandulából és cukor keverékéből, üzemünk 1:3-as marcipánt használ, ami 1 rész cukrot és 3 rész mandulát jelent. A színe tört fehér, hófehér tortához nem alkalmas. Színezhető.
Burkolásnál minden esetben kell alá vajkrém.
Allergén anyag, diófélét tartalmaz!


Cukortészta:
Marcipánhoz hasonló állagú, cukorból készült tészta, édes, nem mandulás ízű.  Hófehér színben is létezik.
Burkolásnál minden esetben kell alá vajkrém.
Nem allergén.

Csokoládé:
Olvasztott csokoládé, mely lehet bevonó, fehér, tej, magas kakaótartalmú étcsokoládé.

Tükörglazúr:
Cukorszirup, fehércsokoládé, sűrített tej vegyítésével és felfőzésével készült fényes bevonat. Tetszőleges színre színezhető, rendkívül kényes burkolat (könnyedén összeszed bármilyen szennyeződést).

Glazúr:
A porcukor tojásfehérjében való kikeverésével készül, elsősorban díszítésnél alkalmazzuk.

Krém:
Vajkrémből készült burkolat.


ORSZÁGTORTÁK

Az országtortákat kialakításuknál fogva emeletes elrendezésben és burkolva nem tudjuk elkészíteni csak kisérő vagy állványon elhelyezett torta rendelhető.



TORTAMÉRETEK


8 / 12 / 16 / 24 / 32 / 48 cukrászszelet
átlag tortamagasság: 8 -10 cm
16 szeletes körtorta átmérője kb. 22 cm (burkolástól függően)

Manapság a legtöbb esküvői torta és főleg az extrémebb torták magasított szelettel készülnek: általában másfélszeres vagy dupla magasságban, mint a normál szeletek. Ezt a mennyiségnél érdemes figyelembe venni: egy akár 15-20 cm magas tortaszelet két-három normál tortaszeletnek felel meg!


FONTOS ÉS HASZNOS SZEMPONTOK A TORTÁK ÖSSZEVÁLOGATÁSÁHOZ


- kérjük vegyék figyelembe, hogy nem minden forma, méret és elképzelés valósítható meg az összes ízből. A tortáknak ízektől függő fizikai korlátai vannak, ami a terhelhetőséget, alakíthatóságot, burkolási lehetőségeket illeti, ezért

- többszintes, egymás tetején lévő tortáknál alulra strapabíróbb, vajkrémes tölteléket (ízt) ajánlunk, ami megtartja a felette levő szinteket,

- a legtöbb esküvői torta elkészítéséhez merevítéseket, technikai eszközöket kell használnunk, melyek a tortában kerülnek elhelyezésre

- legfelülre a pár kedvenc ízét ajánljuk, mert innen lesz az első szelet, ezt fogják Ők kóstolni



APRÓSÜTEMÉNYEK


Édes vegyes táljainkat és a vendégcsomagot az alábbi süteményekből állítjuk össze:
zserbó, mézes zserbó, márványos, mézes grízes, puncs, málna, citrom, kókusz, bonbon, bounty, kókusz tekercs, kókusz golyó, linzer karika, isler, menyecske szem, spanyol szelet

Az édes vegyes tálak 0,5 kg, 0,75 kg vagy 1 kg kiszerelésben, csipkepapíros tálcán, csomagolva szállítjuk.

Sós vegyes táljainkat az alábbi süteményekből állítjuk össze:
sajtos pogácsa, leveles masni, sós teasütemény

A sós táljainkat 0,5 kg kiszerelésben, csipkepapíros tálcán, csomagolva szállítjuk. A tálak mellé ajánlunk ömlesztve tartalék mennyiséget, mert az alkoholra a sós fogy jobban így lehet után töltetni.

Vendég- vagy köszönőcsomagjaink kétféle méretben 0,4 kg vagy 0,3 kg-os kiszerelésben, alapesetben műanyag dobozban kerülnek összeállításra az édes apósüteményekből. Köszönőcsomagot családonként vagy páronként szokás adni.

Macaron
Van lehetőség a népszerű francia minidesszert, a macaron rendelésére is, többféle ízben. Készülhet belőle köszönőcsomag, akár egyesével csomagolva is.


MEGRENDELÉS

Megrendelést csak személyesen tudunk felvenni, előre egyeztetett időpontban.

Időpontegyeztetéshez kérjük hívjanak bennünket:

Kiskunlacháza: Kapitányné Bea +36 30 311 0872

Budapest: Kapitány Adrienn: +36 30 466 6462

Minden esetben egyedi árajánlatot adunk, a torta megrendelése ennek az ajánlatnak az elfogadásával és megrendelői szerződés aláírásával történik.

Minden esetben előleg megfizetése szükséges, mely az árajánlat szerinti összeg legalább 20%-a.

Az előleg megfizethető személyesen (készpénzben vagy bankkártyával) vagy banki átutalással.