Torta megnevezése |
Leírás |
Ár-kat. |
Vajkrém |
Álom-krém |
Főzött krém |
Mentes verzióban* |
Amerikai csokoládé |
három lap étcsokoládés, rendes vajjal készült piskótalap, rendes vajas, tejszínes csokoládékrém kiváló minőségű csokoládéból, saját krémjével burkolva |
2 |
alap |
- |
- |
- |
Boci torta |
két-három réteg karamellás piskóta, álomkrém, karamellmáz |
2 |
- |
alap |
- |
- |
Citrom torta |
három piskótalap, citromos krém |
1 |
alap |
választható |
választható |
G |
Csoki torta |
három piskótalap, kakaós krém (párizsi krém) |
1 |
alap |
választható |
választható |
G / L |
Csoki csoda | sacher piskóta párizsi krémmel töltve |
2 | alap | - | - | L |
Dió torta |
három piskótalap, diós krém |
1 |
alap |
választható |
választható |
G |
Dobos torta |
6 lapos: piskótalapok, házi főzött csokis vajkrém |
1 |
alap |
- |
- |
G |
Eper torta |
három piskótalap, eper krém |
1 |
alap |
választható |
választható |
G |
Eper vagy málna joghurt |
három piskótalap, tejszínes joghurt krém, eper vagy málna ízben |
2 |
- |
alap |
- |
G |
Eszterházy |
6 diós piskótalap, közte diós házi főzött vajkrém |
2 |
alap |
- |
- |
G |
Fekete erdő |
két lap sacher piskóta, meggyzselés töltelék |
2 |
- |
- |
- |
- |
Gesztenye torta |
három piskótalap, gesztenyés krém |
1 |
alap |
választható |
választható |
G |
Kinder bueno | csokis és fehér piskóta, csokis és vaníliás álomkrémmel töltve, rétegenként csokis keksz öntettel megkenve, csokoládé bevonat | 2 | - | alap | - | - |
Kókusz torta |
három piskótalap, kókuszos krém (kókuszreszelékke l) |
1 |
alap |
választható |
választható |
G |
Kókuszos álom (Raffaello) |
három csokis piskótalap, tejszínes kókuszkrémmel |
1 |
- |
alap |
- |
G |
Málna torta |
három piskótalap, málna krém |
1 |
alap |
választható |
választható |
G |
Marcipános mokka |
kávés piskótalap, kávés vajkrém marcipán rétegekkel fehér csokoládés bevonattal |
2 |
alap |
- |
- |
G |
Meggyes marcipános csokitorta |
sacher piskótalap, min. 75% csokoládéval készült krém, meggyréteg és marcipánréteg, saját krémjével burkolva |
2 |
alap |
- |
- |
G |
Mogyoró torta |
három piskótalap, mogyorós krém |
1 |
alap |
választható |
választható |
G |
Narancsos Csoki torta |
három csokis piskótalap, két réteg csokoládékrém és narancslekvár |
2 |
alap |
- |
- |
G |
Oreo torta |
sacher piskóta, mascarpone álomkrém, oreo kekszdarabokkal |
2 |
- |
alap |
- |
- |
Oroszkrém torta |
három piskótalap, két réteg főzött vaníliás krém |
1 |
- |
- |
alap |
- |
Puncstorta |
két piskótalap között cukorszirupos rumos töltelék |
1 |
- |
- |
- |
- |
Rigó torta |
ld. csokoládétorta, álomkrémmel |
1 |
- |
alap |
- |
G |
Tiramisu |
kávés-rumos piskóta, kávés, mascarpone-s tejszínkrémmel töltve |
1 |
- |
alap |
- |
G |
Toffee karamell torta |
három piskótalap, karamellás álomkrém, karamellöntettel |
2 |
- |
alap |
- |
G |
Túrótorta |
három piskótalap, túrós krém |
2 |
alap |
választható |
- |
G |
Vegyes gyümölcs torta |
ld. málna és eper, vegyesen gyümölcsökkel |
1 |
alap |
választható |
választható |
G |
Árkategória: a katalógusunkban és a weboldalunkon feltüntetett árak indulóárak és az 1. kategóriába sorolt ízek esetén érvényesek
Krémek: a táblázatban jelölve, hogy az adott torta milyen alapkrémmel készül, illetve milyen más típusú krémmel kérhető. A krémekről ld. lentebb.
ALLERGÉN INFORMÁCIÓ
A cukrászüzemünkben készült valamely allergén-mentes késztermékeink alapanyagai az alapanyaggyártók által megadott specifikációk szerint allergén-mentesek.A termékek gyártása technológiailag elkülönítve, de a nem allergén-mentes termékekkel egy üzemegységben történik, ezáltal az adott allergént/allergéneket nyomokban tartalmazhatja.
Allergének
1 glutén
2 rákfélék
3 tojás
4 hal
5 földimogyoró
6 szója
7 tej
8 diófélék
9 zeller
10 mustár
11 szezámmag
12 kén-dioxid
13 csillagfürt
14 puhatestűek
Mentes információk: üzemünkben a mentes készítmények elkülönítve készülnek, de nem teljesen mentes környezetben!
Az alábbi betűkkel jelzett torták
G = gluténmentes
L = laktózmentes
T = tojásmentes
LT = laktóz-, és tejmentes
verzióban is kérhetők
MAGYARÁZAT KRÉMEKHEZ
Vajkrém:
Főzött krém, margarinnal habosítva, cukrászberkekben aranykrém, az egyik legelterjedtebb alapkrém.
A marcipán és a cukortésztás burkolás alá mindig (mindegyik típusú krémünk esetén) használjuk, de a pucér illetve fél pucér torták bevonásához is ezt tesszük fel.
Álomkrém:
Főzött krém, növényi vagy állati tejszínhabbal lazítva. Akik nem kedvelik a margarinos krémeket, azok ezzel a krémtípussal lesznek elégedettek!
Egy verziója a tejszínes túrókrém, mely egy igazán könnyed, laza krém.
Főzött krém:
Főzött krém, tojáshabbal lazítva.
BURKOLÁSI LEHETŐSÉGEK
Marcipán:
A legelterjedtebb tortaburkoló alapanyag, mandulából és cukor keverékéből, üzemünk 1:3-as marcipánt használ, ami 1 rész cukrot és 3 rész mandulát jelent. A színe tört fehér, hófehér tortához nem alkalmas. Színezhető.
Burkolásnál minden esetben kell alá vajkrém.
Allergén anyag, diófélét tartalmaz!
Cukortészta:
Marcipánhoz hasonló állagú, cukorból készült tészta, édes, nem mandulás ízű. Hófehér színben is létezik.
Burkolásnál minden esetben kell alá vajkrém.
Nem allergén.
Csokoládé:
Olvasztott csokoládé, mely lehet bevonó, fehér, tej, magas kakaótartalmú étcsokoládé.
Tükörglazúr:
Cukorszirup, fehércsokoládé, sűrített tej vegyítésével és felfőzésével készült fényes bevonat. Tetszőleges színre színezhető, rendkívül kényes burkolat (könnyedén összeszed bármilyen szennyeződést).
Glazúr:
A porcukor tojásfehérjében való kikeverésével készül, elsősorban díszítésnél alkalmazzuk.
Krém:
Vajkrémből készült burkolat.
ORSZÁGTORTÁK
Az országtortákat kialakításuknál fogva emeletes elrendezésben és burkolva nem tudjuk elkészíteni csak kisérő vagy állványon elhelyezett torta rendelhető.
TORTAMÉRETEK
8 / 12 / 16 / 24 / 32 / 48 cukrászszelet
átlag tortamagasság: 8 -10 cm
16 szeletes körtorta átmérője kb. 22 cm (burkolástól függően)
Manapság a legtöbb esküvői torta és főleg az extrémebb torták magasított szelettel készülnek: általában másfélszeres vagy dupla magasságban, mint a normál szeletek. Ezt a mennyiségnél érdemes figyelembe venni: egy akár 15-20 cm magas tortaszelet két-három normál tortaszeletnek felel meg!
FONTOS ÉS HASZNOS SZEMPONTOK A TORTÁK ÖSSZEVÁLOGATÁSÁHOZ
- kérjük vegyék figyelembe, hogy nem minden forma, méret és elképzelés valósítható meg az összes ízből. A tortáknak ízektől függő fizikai korlátai vannak, ami a terhelhetőséget, alakíthatóságot, burkolási lehetőségeket illeti, ezért
- többszintes, egymás tetején lévő tortáknál alulra strapabíróbb, vajkrémes tölteléket (ízt) ajánlunk, ami megtartja a felette levő szinteket,
- a legtöbb esküvői torta elkészítéséhez merevítéseket, technikai eszközöket kell használnunk, melyek a tortában kerülnek elhelyezésre
- legfelülre a pár kedvenc ízét ajánljuk, mert innen lesz az első szelet, ezt fogják Ők kóstolni
APRÓSÜTEMÉNYEK
Édes vegyes táljainkat és a vendégcsomagot az alábbi süteményekből állítjuk össze:
zserbó, mézes zserbó, márványos, mézes grízes, puncs, málna, citrom, kókusz, bonbon, bounty, kókusz tekercs, kókusz golyó, linzer karika, isler, menyecske szem, spanyol szelet
Az édes vegyes tálak 0,5 kg, 0,75 kg vagy 1 kg kiszerelésben, csipkepapíros tálcán, csomagolva szállítjuk.
Sós vegyes táljainkat az alábbi süteményekből állítjuk össze:
sajtos pogácsa, leveles masni, sós teasütemény
A sós táljainkat 0,5 kg kiszerelésben, csipkepapíros tálcán, csomagolva szállítjuk. A tálak mellé ajánlunk ömlesztve tartalék mennyiséget, mert az alkoholra a sós fogy jobban így lehet után töltetni.
Vendég- vagy köszönőcsomagjaink kétféle méretben 0,4 kg vagy 0,3 kg-os kiszerelésben, alapesetben műanyag dobozban kerülnek összeállításra az édes apósüteményekből. Köszönőcsomagot családonként vagy páronként szokás adni.
Macaron
Van lehetőség a népszerű francia minidesszert, a macaron rendelésére is, többféle ízben. Készülhet belőle köszönőcsomag, akár egyesével csomagolva is.
MEGRENDELÉS
Megrendelést csak személyesen tudunk felvenni, előre egyeztetett időpontban.
Időpontegyeztetéshez kérjük hívjanak bennünket:
Kiskunlacháza: Kapitányné Bea +36 30 311 0872
Budapest: Kapitány Adrienn: +36 30 466 6462
Minden esetben egyedi árajánlatot adunk, a torta megrendelése ennek az ajánlatnak az elfogadásával és megrendelői szerződés aláírásával történik.
Minden esetben előleg megfizetése szükséges, mely az árajánlat szerinti összeg legalább 20%-a.
Az előleg megfizethető személyesen (készpénzben vagy bankkártyával) vagy banki átutalással.